Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.contributor.authorÖzdemir, Kadir
dc.date.accessioned2023-08-08T17:03:20Z
dc.date.available2023-08-08T17:03:20Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn2667-4475
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/5217
dc.description.abstractThe study aimed to determine the effect of spice on the history and culture of gastronomy. Qualitative research methods were used in the study, and a literature review was used to reveal the conceptual framework. An individual interview technique was used as a data collection tool. Content analysis was applied to the findings that emerged as a result of the interviews, and the results were categorized as themes. As a result of the content analysis applied to the findings, the effect of spice on gastronomy history and culture has three main factors: (1) the contribution of spices to the formation of gastronomy history and culture; (2) the unifying and dissociative roles of spices in terms of gastronomy history and culture; and (3) the contribution of spices to the development of gastronomy history and culture. Overall, the spice has influenced the formation and development of gastronomy history and culture with its unifying and dissociative roles.en_US
dc.description.abstractÇalışma ile baharatın gastronomi tarihi ve kültürüne etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışma da nitel araştırma yöntemleri kullanılmış olup kavramsal çerçevenin ortaya çıkarılmasında literatür taraması ve veri toplama aracı olarak ise bireysel görüşme tekniği kullanılmıştır. Görüşmeler sonucu ortaya çıkan bulgulara içerik analizi uygulanmış ve sonuçlar temalar şeklinde kategorize edilmiştir. Bulgulara uygulanan içerik analizi sonucu baharatın gastronomi tarihi ve kültürüne etkisinde (1) baharatın gastronomi tarihi ve kültürünün oluşumuna katkısı, (2) gastronomi tarihi ve kültürü açısından baharatın birleştirici ve ayrıştırıcı rolünün olması ve (3) gastronomi tarihi ve kültürünün gelişimine katkısı olmak üzere üç ana belirlenmiştir. Sonuç olarak gastronomi tarihinin ve kültürünün oluşumuna ve gelişimine baharat birleştirici ve ayrıştırıcı rolüyle etkilemiştir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherSAM A.Ş. Yayıncılıken_US
dc.relation.isversionofhttps://doi.org/10.53804/izlek.1235912en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectGastronomy cultureen_US
dc.subjectGastronomy historyen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectHistoryen_US
dc.subjectSpicesen_US
dc.subjectGastronomi kültürüen_US
dc.subjectGastronomi tarihien_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectTarihen_US
dc.subjectBaharaten_US
dc.titleInvestigation of the Effect of Spice on Gastronomy History and Cultureen_US
dc.title.alternativeBaharatın Gastronomi Tarihi ve Kültürüne Etkisinin Araştırılmasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofİzlek Akademik Dergi (Izlek Academical Journal)en_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0001-6391-4887en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-1170-6346en_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage27en_US
dc.identifier.endpage41en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorDoğan, Murat
dc.contributor.institutionauthorÖzdemir, Kadir


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess