Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİstanbul Gelişim Üniversitesi İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu
dc.date.accessioned2023-06-01T15:05:26Z
dc.date.available2023-06-01T15:05:26Z
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/4773
dc.description.abstractBiyoaktif Peptitler - Proteinler, vücudun büyümesine ve korunmasına katkıda bulunan en önemli makro besin grubudur (Shahidi & Zhong, 2008). Beslenme rolünün yanı sıra proteinler, gıdaların çeşitli fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinden sorumludur ve fonksiyonel ve sağlığı geliştirici bileşenler olarak işlev görmektedirler (Shahidi & Zhong, 2008). Proteinlerin fizyolojik ve işlevsel özelliklerinin çoğu, genellikle doğal sekansta şifrelenen biyolojik olarak aktif peptitlere atfedilmektedir (Gobbetti ve diğ., 2007). Biyojenik veya biyoaktif peptitler, gastrointestinel sindirim sırasında sindirim enzimleri tarafından, gıda işleme (olgunlaşma, fermantasyon, pişirme), depolama veya in vitro hidroliz yoluyla proteolitik enzimler ile üretilebilir (CarrascoCastilla ve diğ., 2012).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim Universityen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectİstanbul Gelişim Üniversitesien_US
dc.subjectİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokuluen_US
dc.subjectBültenleren_US
dc.titleİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu: Aylık E-Bülten (Cilt: 3, Sayı: 5, Mayıs 2023)en_US
dc.typeotheren_US
dc.departmentİstanbul Gelişim Meslek Yüksekokuluen_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess