Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş
olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu
çalışma ile ...
Dolgu Zemin Etkinlik Alanlarının Tasarımı Üzerine Eleştirel Bir Değerlendirme: New York-HDPK Little Island ve İstanbul-Yenikapı
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Çalışmanın Amacı: Kentin kıyı alanlarının hızla değişmesi ve yeniden üretilmesinin en önemli nedeni
kıyı alanlarının yoğun kullanımıdır. Kentte yaşayanların kıyı alanlarının kullanımı doğrultusunda artan talebi
kıyılara ...
Examining the Use of Heroism as a Method of Persuasion in the Great War Propaganda—The Case of United States of America Posters
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
The Purpose of Study: This article aims to understand the compositional methods used in the
propaganda. In this sense, the central theme of this study is to understand how heroism was portrayed in
the posters of the Great ...
Londra’da Bir Aile Müzesi Olan Wallace Collection’un Özellikleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışma ile Dünya’da ve ülkemizdeki geleneksel, özel ve çağdaş
müzelerin çeşitliliklerinden yola çıkarak, dikkatleri Londra’daki çok özel bir aile koleksiyonunun oluşum
süreçleri ve ...
Culinary Culture and Special Day Meals of Elazig
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
The Purpose of Study: Elâzığ province and its nearby region is investigated because of its being
home to historically ancient civilizations. This study was conducted with the idea that detailed information
can be obtained ...