Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş
olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu
çalışma ile ...
Dolgu Zemin Etkinlik Alanlarının Tasarımı Üzerine Eleştirel Bir Değerlendirme: New York-HDPK Little Island ve İstanbul-Yenikapı
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Çalışmanın Amacı: Kentin kıyı alanlarının hızla değişmesi ve yeniden üretilmesinin en önemli nedeni
kıyı alanlarının yoğun kullanımıdır. Kentte yaşayanların kıyı alanlarının kullanımı doğrultusunda artan talebi
kıyılara ...
Londra’da Bir Aile Müzesi Olan Wallace Collection’un Özellikleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışma ile Dünya’da ve ülkemizdeki geleneksel, özel ve çağdaş
müzelerin çeşitliliklerinden yola çıkarak, dikkatleri Londra’daki çok özel bir aile koleksiyonunun oluşum
süreçleri ve ...
KİTAP İNCELEMESİ: Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Yazar: Mihalis Mentinis,
Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal
Çağda Yemek Ritüelleri
(çev.) Nazlı Sinanoğlu İnanç,
İstanbul, Ayrıntı Yayınları, 2021, 192 s.
ISBN: 978-605-314-555-4