Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2022-12-11T21:02:59Z
dc.date.available2022-12-11T21:02:59Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.isbn9786057928078
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/3730
dc.description.abstractGiriş Geçmişte gıda sektöründe yaşanmış olan Kuş Gribi, BSE (Deli Dana Hastalığı), Dioksin vb. krizlere ek olarak diğer tüm sektörleri de ilgilendiren COVID-19 pandemisi, deprem ve terör saldırıları gibi olağanüstü olaylar iş kesintilerine neden olmuştur. Bu olaylar tüm paydaşların çıkarlarının korunmasını sağlayacak bir sistemin de oluşturulmasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Diğer sektörlerde olduğu gibi catering sektöründe de iş kesintileri, topluma sağladıkları katma değere büyük zarar verebilmektedir. Bu nedenle catering sektörünün de daha büyük kayıplara uğramadan iş sürekliliklerini devam ettirmeleri gerekmektedir. Bunu da ancak işletme yönetim sistemlerine iş sürekliliği sistemini entegre ederek gerçekleştirebilirler. Günümüzde iş sürekliliği catering sektöründe yasal bir zorunluluk olmaması nedeniyle bu sektörde bir sistem olarak uygulanmamaktadır. Ancak catering işletmelerinin uygulamakta oldukları kalite, gıda güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği ve çevre gibi muhtelif yönetim sistemleri de iş sürekliliğinin birçok gereksinim ve yeterlilikleri ile ilgili ortak çalışmalar yürütmektedir. Bu bölümde işletmelerin ürün ve hizmetlerini gerçekleştirirken iş kesintisine neden olabilecek olayları (risk) önceden belirleyerek önlemlerin alınması ve bu olayların gerçekleşmesi durumunda iş kesintilerini en aza indirebilecek olan kritik iş fonksiyonlarını yeniden başlatılabilmesi için yaptığı tüm çalışmalar olan iş sürekliliği kavramı açıklanacaktır. Ayrıca catering sektörüne iş sürekliliği ve uygulamalarını tanıtarak bu konuda öncü olmak ta amaçlanmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectCatering Hizmetlerien_US
dc.subjectNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.subjectİş Sürekliliğien_US
dc.subjectcatering hizmetleri yönetimien_US
dc.subjectToplu beslenme sistemlerien_US
dc.titleCatering Hizmetlerinde İş Sürekliliğien_US
dc.typebookParten_US
dc.relation.ispartofToplu beslenme sistemleri ve catering hizmetleri yönetimien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.relation.publicationcategoryKitap - Ulusalen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess