Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAl Zuhairi, Samara
dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2022-01-03T15:23:54Z
dc.date.available2022-01-03T15:23:54Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.issn2718-1057
dc.identifier.issn2791-7665
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/3190
dc.description.abstractFonksiyonel gıdalar bireylerin sağlıklı olmasında önemli rol oynamakta ve hastalık riskini azaltmaktadır. Gastronomi ülke ya da bölge mutfaklarını, bir ülkenin ya da bölgenin yiyeceklerini, yeme-içme alışkanlıklarını, yemek kültürlerini ve yemek hazırlama tekniklerini ifade etmektedir. Biz bu çalışma ile fonksiyonel gıdaların ve bileşenlerinin gastronomi üzerindeki önemini ve rolünü belirlemeyi amaçladık.en_US
dc.description.abstractFunctional foods play an important role in the health of individuals and reduce the risk of disease. Gastronomy refers to the cuisines of the country or region, the foods of a country or region, eating and drinking habits, food cultures and food preparation techniques. With this study, we aimed to determine the importance and role of functional foods and their components on gastronomy.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Pressen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectFonksiyonel gıdaen_US
dc.subjectSağlıklı beslenmeen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectYemek kültürüen_US
dc.subjectFunctional fooden_US
dc.subjectHealthy eatingen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectFood cultureen_US
dc.titleFonksiyonel gıdaların gastronomideki önemien_US
dc.title.alternativeThe importance of functional foods in gastronomyen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-3553-4515en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage249en_US
dc.identifier.endpage267en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorAl Zuhairi, Al Zuhairi
dc.contributor.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess