Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş
olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu
çalışma ile ...
Culinary Culture and Special Day Meals of Elazig
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
The Purpose of Study: Elâzığ province and its nearby region is investigated because of its being
home to historically ancient civilizations. This study was conducted with the idea that detailed information
can be obtained ...