Search
Now showing items 1-2 of 2
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş
olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu
çalışma ile ...
KİTAP İNCELEMESİ: Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)
Yazar: Mihalis Mentinis,
Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal
Çağda Yemek Ritüelleri
(çev.) Nazlı Sinanoğlu İnanç,
İstanbul, Ayrıntı Yayınları, 2021, 192 s.
ISBN: 978-605-314-555-4