İstanbul Gelişim Üniversitesi Haftalık Üniversite Bülteni (17-21 Ağustos 2020)
Özet
İstanbul’daki araştırmada ürküten sonuç; sokakta satılan ürünler tehlike saçıyor!
İstanbul’da yapılan araştırma sokakta satılan kokoreç, pilav, tavuk döner,
boza, soğuk sandviç gibi yiyeceklerin tehlike saçtığını ortaya çıkardı. 1 yıl
boyunca yapılan araştırma sonucu alınan numunelerde salmonella gibi
tifoya neden olan bakteriler tespit edildi.
Her ülke ve bölgenin yemek kültürünü yansıtan, renkli ve her zaman erişilebilen,
maliyeti düşük yemek kültürünün bir parçası olan sokak lezzetleri; hazırlık
aşamasının hızlı ve pratik olması gibi birçok sebepten dolayı tercih ediliyor.
İstanbul’da yapılan araştırma, sokak lezzetlerinin tüketiminden doğacak
mikrobiyolojik riskleri ortaya çıkardı. Test edilen yiyeceklerin yüzde 65’inde
“Staphylococcus Aureus”, yüzde 25’inde “E.coli”, yüzde 10’unda “Salmonella”
gibi patojen bakteriler tespit edildi. Boza ve soğuk sandviç gibi ürünlerde tifoya neden salmonellaya rastlanırken, tavuk pilav ve
karışık tostta “Staphylococcus Aureus” ve “E.coli” bakterilerinin olduğu ortaya çıktı.
Haberin devamı için www.gelisim.edu.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.
Cilt
4Sayı
27Bağlantı
https://hdl.handle.net/11363/2369Koleksiyonlar
Aşağıdaki lisans dosyası bu öğe ile ilişkilidir: