Ara
Toplam kayıt 11, listelenen: 1-10
Animasyon Aracılığıyla Kültürel Ögelerin Yeniden Canlandırılması Bağlamında Surname-I Vehbı Elyazması
(Sinop Üniversitesi, 2018-06)
Günümüzde geleneksel sanatlarımız ve çağdaş sanat eğilimlerimizi tarihsel bir çizgide devam eden yapılar olarak ele almak yerine farklı kültürel eğilimler çerçevesinde değerlendirme eğilimindeyiz. Ancak günümüzde bu ...
12 Mart (1971) Döneminde Muhalif Bir Dergi: Ortam
(İstanbul Üniversitesi, 2012)
Siyasi tarihimizde demokrasinin kesintiye uğratıldığı ‘ara rejim’ olarak yerini alan 12 Mart (1971) dönemi, başta düşünce ve basın özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir dönemdir. Birçok gazeteci, ...
20. yy. Resim Sanatında Gerçekçilik Arayışları
(Hayrullah KAHYA, 2019)
Çalışmanın amacı, görsel sanatlarda gerçekçilik kavramının, düşünsel ve geçmiş dayanaklarından hareketle yirminci yüzyıl sanat akımları üstündeki etkilerini ve sonuçlarını incelemek ve bu perspektif doğrultusunda yüzyılın ...
Assessment of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria from Traditional Sourdoughs for Bread-Making in Turkey against Some Gut Conditions
(Dept. Food Technology, Faculty of Animal and Agricultural Sciences, Diponegoro University, 2019)
This study aims to assess the probiotic properties of Lactic Acid Bacteria
isolated from the traditional sourdoughs used for bread making in Turkey
against some gut conditions. A total number of 29 samples from ...
Dijital Nesil, Dijital İletişim ve Dijitalleşen(!) Türkçe
(Akademik Bilişim Araştırmaları Derneği, 2013)
Sosyologların kuşakları; X,Y,Z olarak bölümlendirmesiyle birlikte aslında bu bölümlendirmenin
iletişim araçlarının etkileşimliliğine göre yapıldığı kanısı giderek güçlenmektedir. Zira Z kuşağı
olarak adlandırılan dijital ...
Kente Kazandırılan Yeni Yaşam Alanları
(Osman Sağdıç, 2019)
Göçebe hayattan yerleşik hayata geçişte, ilk yerleşim yeri olarak ticaret veya tarım için en uygun koşulların olduğu bereketli, su
kıyılarının tercih edildiği görülmektedir. Zaman içinde nüfus artmaya başlamış, yeni göçler ...
Breeam, Leed ve DGNB Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemlerinin Standart Bir Konutta Karşılaştırılması
(Osman Sağdıç, 2019)
Sürdürülebilir yeşil enerji kavramı, dünyanın gelişim seyrini ve toplumların hayatlarını köklü bir şekilde değiştiren Sanayi
Devrimi’nin sonucunda ortaya çıkan en güçlü kavramlardan biridir. Sanayi Devrimini makinaların ...
Huzurevlerinde Yatak Odası Mekanının Gelişim Süreci, İstanbul ve Brüksel Örneği
(Osman Sağdıç, 2019)
Bu çalışmada; yurtiçi ve yurtdışı huzurevlerinde yaşayan kişilerin mekân içi yaşam alanlarını yerinde irdelenerek, yaşlıların yoğunlukla
kullandığı yatak odası mekânının, işlevsel olarak doğru ve etkin olarak kullanıma ...
Türk Mutfağındaki Fonksiyonel Gıdaların Gastronomi Turizmi Açısından Önemi
(Yüksel Öztürk, 2019)
İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından olan beslenme, aynı zamanda temel bir motivasyondur.
Günümüzde beslenme, yeni bir yemeği tatmak ve farklı lezzetler ve aromalar deneyimlemek
uğruna seyahat edilen bir amaç haline ...
Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi
(İrfan Yazıcıoğlu, 2018)
Gıda korkusu; insanların sağlık, din, gelenek-görenek öğretileri veya korku çekiciliği gibi
gerekçelerle belirli bir gıdayı tehdit olarak görüp o gıdadan uzak durması, gıdayı
tüketmemesi olarak tanımlanabilmektedir. ...