ORCID "https://orcid.org/0000-0003-4040-4547" için listeleme
-
Ayurveda Beslenme Sistemine Uygun Türk Mutfağı Örnek Menü Planlaması
Çiftci, Dilek; Dorman, Elif; Kızıldemir, Özgür (Yüksel Öztürk, 2020)Ayurveda dünyanın en eski bütünsel sağlık ve beslenme sistemlerinden birisidir. Dünyada sağlıklı beslenme trendlerinin artmasıyla birlikte, ayurveda özellikle batıda, her geçen gün üzerine çalışmaların arttığı bir ... -
Gastronomi Turizmi Kapsamında Yöresel Yemeklerin Restoranlarda Sunulması Üzerine Bir Araştırma: Şarköy Örneği
Kızıldemir, Özgür; Şimşek, Enver (Sidas Medya A.Ş., 2021)Bu çalışmanın amacı, Tekirdağ’a bağlı Şarköy yöresinde bulunan restoranların, bölgeye ait yöresel yemeklerinin menülerinde yer alma durumunu tespit edip, gastronomi turizmi çerçevesinde değerlendirmektir. Amaca ulaşabilmek ... -
İstanbul’daki Çin Restoranlarına Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesi
İbiş, Salim; Kızıldemir, Özgür; Çöp, Serdar (İrfan Yazıcıoğlu, 2019)Bu çalışmada İstanbul’da faaliyet gösteren Çin restoranlarına yönelik müşteri yorumlarının ve şikâyetlerinin incelenerek, müşteri şikâyet konularının belirlenmesi ve işletmelere yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi ... -
Monosodium Glutamate: Review on Preclinical and Clinical Reports
Bayram, Hatice Merve; Akgöz, Hasan Fatih; Kızıldemir, Özgür; Öztürkcan, S. Arda (BIOINTERFACE RESEARCH APPLIED CHEMISTRYBIOINTERFACE RESEARCH APPLIED CHEMISTRY, BUCURESTI 00000, ROMANIA, 2023)Monosodium glutamate (MSG) is a flavor enhancer derived from L-glutamic acid, a naturally occurring amino acid in various food products. Although MSG is generally considered safe by food safety regulatory agencies, it ... -
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Böcekler
Egeli, Serdar; Kızıldemir, Özgür; Hülağa Kaderoğlu, Gizem (İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Gastronomi unsurlarının turizm endüstrisine olan katkılarının artması gastronomi turizmi kavramını ortaya çıkarmış ve gastronomi bilimi, turizmin bir alt dalı haline gelmiştir. Gastronomi turizminin bilinirliğinin artması ... -
Tekirdağ Mutfak Kültürü Üzerine Bir Değerlendirme
Şimşek, Enver; Kızıldemir, Özgür (Yüksel Öztürk, 2020)Dünyanın en önemli mutfak kültürlerinden Türk mutfağının, geçmişten günümüze uzun bir tarihe sahip olduğu bilinmektedir. Tekirdağ ise konumu gereği sürekli bir geçiş noktası olması nedeni ile farklı medeniyetlerden mutfak ... -
Uluslararası Uçuşlardaki Türk Mutfağına Ait Ürünlerin Yer Aldığı Menülerin Değerlendirilmesi: Uçan Şefler Üzerine Bir Araştırma
Uğraç, Funda; Erden, Arif Emre; Negüzel, Fatih Kürşat; Kızıldemir, Özgür (Yüksel Öztürk, 2020)Bu araştırmada uluslararası uçuşlardaki Türk mutfağına ait ürünlerin yer aldığı menülerin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bunu yaparken de bu ürünleri yolcular için hazırlayan uçan şeflerin gözlem ve görüşlerinden ... -
Yiyecek–İçecek İşletmelerinde Yapay Zekâ Kullanımı
Çerkez, Mehtap; Kızıldemir, Özgür (Yüksel Öztürk, 2020)Dünyada yapay zekâya olan talep yiyecek içecek sektöründe günden güne artmaktadır. Çalışma yapay zekâ ve robotik teknoloji uygulamasının yer aldığı bir restoranda gerçekleştirilmiştir. Araştırmada tüketicilerin teknoloji ...