Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorPulat Demir, Halime
dc.date.accessioned2020-06-21T21:44:49Z
dc.date.available2020-06-21T21:44:49Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/2245
dc.description.abstractHer birey kendi ekonomik durumuna, besin hazırlama ve pişirme imkânların ve yaşı cinsiyeti gibi bireysel özelliklerine uygun kendine özel beslenmelidir. Besin çeşitliliği sağlanmalıdır. Düzenli olarak 3 ana-3 ara öğün tüketilmelidir. Öğün atlanmamalıdır. Özellikle kahvaltı en önemli öğünümüzdür. Çay ve kahve yemeklerde en az 45 dakika önce ve sonra içilmelidir. Vücut ağırlığı ideal düzeyde tutulmalıdır. Şeker ve tatlı tüketimi azaltılmalıdır. Posa alımı artırılmalıdır. (kurubaklagiller, tam buğday tahıllı ürünler, sebze, meyve) Sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır. Düşük yağlı ve düşük kolesterollü besinler tüketilmelidir. Haftada 2 kez balık tüketilmelidir. Kalsiyum içeriği yüksek besinler tüketilmelidir. (süt, yoğurt, peynir gibi) Tuz tüketimi sınırlandırılmalıdır. Besinler doğru hazırlanmalı ve doğru pişirilmelidir. En az 2 litre su tüketilmelidir. Sigara ve alkol kullanılmamalıdır. Fiziksel aktivite düzeyi tüketilmelidir. Sağlıklı olmak için günde 10.000 adım atılmalıdır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim Universityen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectEgzersizen_US
dc.subjectSağlıklı Yaşamen_US
dc.subjectSağlıklı Yaşam Önerilerien_US
dc.titleEgzersiz Öncesi ve Sonrasında Sağlıklı Yaşam Önerilerien_US
dc.typereviewen_US
dc.departmentİstanbul Gelişim Üniversitesien_US
dc.relation.publicationcategoryYazar Denetimli Yayınen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess