Ara
Toplam kayıt 49, listelenen: 1-10
Animasyon Aracılığıyla Kültürel Ögelerin Yeniden Canlandırılması Bağlamında Surname-I Vehbı Elyazması
(Sinop Üniversitesi, 2018-06)
Günümüzde geleneksel sanatlarımız ve çağdaş sanat eğilimlerimizi tarihsel bir çizgide devam eden yapılar olarak ele almak yerine farklı kültürel eğilimler çerçevesinde değerlendirme eğilimindeyiz. Ancak günümüzde bu ...
12 Mart (1971) Döneminde Muhalif Bir Dergi: Ortam
(İstanbul Üniversitesi, 2012)
Siyasi tarihimizde demokrasinin kesintiye uğratıldığı ‘ara rejim’ olarak yerini alan 12 Mart (1971) dönemi, başta düşünce ve basın özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir dönemdir. Birçok gazeteci, ...
20. yy. Resim Sanatında Gerçekçilik Arayışları
(Hayrullah KAHYA, 2019)
Çalışmanın amacı, görsel sanatlarda gerçekçilik kavramının, düşünsel ve geçmiş dayanaklarından hareketle yirminci yüzyıl sanat akımları üstündeki etkilerini ve sonuçlarını incelemek ve bu perspektif doğrultusunda yüzyılın ...
Lezzet ve Lezzetin Bilimi: Mutfak Şeflerinin Lezzet Algıları Üzerine Bir Araştırma
(Karabük Üniversitesi, 2022)
Bu çalışmanın amacı, lezzeti ve lezzet algısını tanımlamak ve mutfak şeflerinin lezzet
algılarını etkileyen faktörleri belirlemek ve önceliklendirerek değerlendirmektir. İlk
olarak lezzet, lezzete etki eden duyular ...
Food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus lactis subsp. lactis from raw milk and some fermented products
(Elsevier, 2021)
In this study, we evaluated food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus (Lc.) lactis subsp.
lactis from a total of 114 raw milk and naturally fermented products. After microbiological cultivation ...
Extracellular phytase activites of lactic acid bacteria in sourdough mix prepared from traditionally produced boza as starter culture
(2020)
Fermentation using Lactic Acid Bacteria (LAB) and LAB species can exhibit extracellular activi-
ties such as decreasing of antinutritional factors, in particular phytic acid (PA) or phytate. The
objective of this study ...
A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
(2022)
Food colorings are substances commonly used to increase the desire to eat by making the appearance of the food more
attractive. This study aims to determine the general knowledge of pastry chefs about food colorings and ...
Hatay İlinin Gastronomi Turizmi Gelişmişlik Düzeyinin Tespitine Yönelik Bir Araştırma
(Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022)
7500 yıllık tarihi birikimi ile zengin bir mutfak kültürüne sahip Hatay, Türkiye’nin önemli
gastronomi destinasyon merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir. Bu çalışma ile
Hatay’ın gastronomi turizmi gelişmişlik ...
Sömürge Dönemi Köleliğin Yemek Kültürüne Etkilerinin Araştırılması
(Review of Tourism Administration Journal, 2022)
Yeni Dünya’nın 1492 yılında Kolomb tarafından keşfi ile tüm dünyanın ekonomik,
kültürel ve demografik yapısının değişmesinin yanı sıra mutfak kültürü de
değişime uğramıştır. Keşfedilen yeni toprakların değerlendirilmesi ...
Assessment of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria from Traditional Sourdoughs for Bread-Making in Turkey against Some Gut Conditions
(Dept. Food Technology, Faculty of Animal and Agricultural Sciences, Diponegoro University, 2019)
This study aims to assess the probiotic properties of Lactic Acid Bacteria
isolated from the traditional sourdoughs used for bread making in Turkey
against some gut conditions. A total number of 29 samples from ...